Provocare pentru elevi, profesori şi bibliotecari:
Tehnologia între avantaje şi dezavantaje

Afis eveniment

  9 decembrie 2021

Biblioteca Judeţeană Satu Mare în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade" organizează joi, 9 decembrie, cu începere de la ora 1000, activitatea tematică "Avantajele şi dezavantajele tehnologiei". Activitatea se derulează la iniţiativa bibliotecarelor Natalia Răceanu - de la Biblioteca Judeţeană şi Florica Chiş - de la "Geoege Emil Palade", în sala festivă a unităţii de învăţământ, situată în municipiul Satu Mare, Strada Crizantemei nr. 3
Evenimentul se adresează elevilor din clasele IX-XII. Având în vedere obligativitatea respectării normelor cu privire la măsurile igienico-sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei de COVID-19, la această întâlnire va participa un grup de 40 de elevi, diriginţi şi profesori precum şi conducerea liceului, urmând ca informaţiile prezentate să fie ulterior diseminate cu ceilalţi colegi, în timpul programului de studiu.
Activităţile subscrise evenimentului vor fi susţinute de către Violeta Tarţa, şef serviciu, şi Pîrlea Mircea, bibliotecar, care, prin prezentările şi materialele expuse vor crea cadrul necesar pentru dezbaterea iteractivă "Avantajele şi dezavantajele tehnologiei". Acest moment le va oferi elevilor posibilitatea de a-şi susţine argumentat opiniile cu privire la beneficiile pe care le aduce tehnologia şi dezvoltarea tehnologică în viaţa noastră, dar şi în legătură cu riscurile pe care utilizarea excesivă a noilor tehnologii le poate genera.
Această întălnire îi deschide bibliotecarei Forica Chiş oportunitatea prezentării softului TinREAD, recent achiziţionat de conducerea unităţii de învăţământ pentru a dezvolta şi susţine activitatea bibliotecii care funcţionează în cadrul Liceului "George Emil Palade", facilităţile pe care acest soft le oferă atât bibliotecarilor cât şi celor care utilizează seriviciile bibliotecii, profesori şi elevi, deopotrivă.
Reprezentanţii ambelor instituţii vor oferi participanţilor, prin expoziţiile de carte organizate, recomandări de studiu şi lectură în strânsă legătură cu tematica abordată.


Ultima actualizare : 09.12.2021

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti