Filiala Nr. 2 "Lucian Blaga" va fi închisă temporar

  Comunicat de presă - 17 iunie 2022

Conducerea Bibliotecii Judeţene Satu Mare informează publicul cititor despre faptul că Filiala Nr. 2 "Lucian Blaga" din Cartierul Micro 17 este temporar închisă.
Suspendarea temporară a activităţii este cauzată de producerea unei inundaţii severe a spaţiului de la parterul imobilului de pe B-dul Independenţei nr. UH 42-44. Apreciem faptul că producerea inundaţiei este accidentală, şi nu provocată cu rele intenţii.
Concret, a refulat canalizarea în apartamentul situat la etajul I, chiar deasupra filialei. Din păcate, apartamentul este nelocuit, fapt ce a determinat o acumulare mare de apă reziduală, în zilele nelucrătoare de la finalul lunii mai, a.c. Consecinţă a acestui fapt, apa a pătruns prin planşeul care separă cele două niveluri în spaţiul ocupat de filială şi a produs inundaţia, afectând pereţii, instalaţia electrică, rafturile şi mare parte din cărţile depozitate în încăperile destinate serviciilor pentru public. Publicaţiile dispuse în regim de depozit nu au fost afectate, însă expunerea lor îndelungată într-un mediu cu umiditate crescută poate afecta iremediabil condiţia şi sănătatea acestora, ştiut fiind faptul că hârtia absoarbe foarte repede umiditatea din aer.
Prin urmare, conducerea Bibliotecii Judeţene Satu Mare a dispus măsura mutării temporare, la sediul central, a celor aproape 25.000 de publicaţii, izolarea şi tratarea cărţilor afectate de apă pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaţilor şi a publicului cititor.
Totodată, s-a dispus identificarea unor spaţii situate în Cartierul Micro 17 care să corespundă cerinţelor minime de funcţionare a unei biblioteci de cartier, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie redeschisă filiala.
Până atunci, utilizatorii serviciilor oferite de Filiala Nr. 2 "Lucian Blaga" sunt invitaţi şi încurajaţi să frecventeze punctul unic de deservire a publicului, deschis la noul sediu al instituţiei, pe Strada Iuliu Maniu nr. 2 pentru a beneficia în continuare de serviciile bibliotecii publice.
Menţionăm faptul că Biblioteca Judeţeană a primit sprijinul şi susţinerea conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare în gestionarea acestei situaţii regretabile, având şi promisiunea că identificarea unui nou spaţiu în care filiala să îşi desfăşoare activitatea va reprezenta o implicare şi asumare comună.
Mulţumim unităţilor comerciale care ne-au sprijinit şi de această dată oferindu-ne cutii de carton, atât de necesare mutării colecţiilor. Cititorilor noştri le adresăm rugămintea de a ne accepta scuzele pentru eventualele inconveniente create.


Ultima actualizare :20.06.2022

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti