Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret,
marcată la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Afis eveniment

Maratonul poveştilor

  2-5 aprilie 2019

Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează în perioada 2-5 aprilie o serie de acţiuni dedicate promovării lecturii în rândul copiilor. În cursului zilei de astăzi, Filiala Nr. 1 şi Filiala Nr. 2 "Lucian Blaga" au fost gazdele a zeci de copii de la grădiniţele şi şcolile din cartierele Micro 16 şi Micro 17 care, împreună cu cadrele didactice coordonatoare, au decis să serbeze Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret în bibliotecă. La sediul central al instituţiei, în Sala Multimedia, atelierul de lectură "O oră de poveste" s-a derulat într-o manieră specială, subscrisă aceluiaşi eveniment internaţional, avându-i alături pe prichindeii din clasa pregătitoare de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu".
Săptămâna se va încheia cu o serie de sesiuni de lecturi publice, reunite sub genericul "Maratonul poveştilor". Astfel că toţi copiii,preşcolari şi elevi din ciclul primar, sunt invitaţi vineri, 5 aprilie, în intervalul orar 09-13, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, în Sala Multimedia, să se alăture acestui eveniment.Cadrele didactice care vor să participe cu grupuri de preşcolari şi elevi, sunt rugate să sune pentru programare la numărul de telefon al instituţiei, 0261-711199, interior 113, Secţia de împrumut pentru copii.
Este pentru al nuălea an consecutiv în care bibliotecarii sătmăreni demarează o astfel de campanie în jurul datei de 2 aprilie, declarată de către UNESCO drept Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret.Această sărbătoare internaţională coincide cu ziua de naştere a scriitorului danez Hans Christian Andersen, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor. Basmele şi povestirile sale au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume. Vor fi amenajate expoziţii tematice de carte şi spaţii de lectură în Sala Multimedia şi la Secţia de împrumut pentru copii. Bibliotecarii vor beneficia de sprijinul unui grup de tineri de la Colegiul Economic "Gheorghe Dragoş", dornici să desfăşoare activităţi de voluntariat la bibliotecă.
A le citi copiilor poveşti oferă cele mai bune ocazii de învăţare. Specialiştii în ştiinţele educaţiei consideră că lectura poveştilor cu voca tareoferă copiilor nebănuite beneficii, iar cărţile ilustrate le dezvoltă gustul artistic, prin expunerea la diverse forme de artă.


Ultima actualizare : 8.04.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti