Ziua Internaţională a Cititului Împreună-ZICI,
prilej de lecturi publice la bibliotecile din judeţ

Afis eveniment

  5 februarie 2020

Pentru al patrulea an consecutiv, Biblioteca Judeţeană Satu Mare se alătură iniţiativei comunităţii Citim Împreună România şi marchează Ziua Internaţională a Cititului Împreună - ZICI printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitaţi să participe toţi copiii de vârstă preşcolară dar şi clase de elevi, însoţiţi de părinţi, bunici sau cadre didactice.
Sesiunile de lecturi se vor derula în Sala Multimedia a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, în intervalul 09 -13 şi vor avea o întindere de o jumătate de oră, fiecare. Intervalul orar cuprins între 10 şi 11 va fi alocat grupurilor de preşcolari şi elevi care frecventează cursurile cu predare în limba maghiară.
Ediţia din acest an se derulează sub genericul "Citim împreună pentru a vindeca planeta", iar lecturile alese vor viza, în primul rând, educaţia participanţilor în spiritul protejării naturii şi a resurselor pe care planeta Pământ ni le oferă cu atâta generaozitate.
"Pornind de la rezultatele amplelor studii întreprinse privind impactul citirii cu voce tare de către adulţi asupra dezvoltării competenţelor de citit-scris ale copiilor şi de la convingătoarele dovezi că citirea cu voce tare la toate disciplinele este esenţială (...) pentru dezvoltarea competenţelor specifice disciplinelor de studiu, această nouă ediţie este una provocatoare şi inedită pentru organizatori. Şi în cazul lecţiilor care vizează educaţia ecologică, citirea cu voce tare poate face trecerea de la receptarea pasivă a conţinuturilor la un mod de învăţare centrat pe desluşirea sensurilor profunde ale discursului ştiinţific.", se arată pe grupul Citim Împreună România.
Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări. Având ca exemple de bune practici implicarea Bibliotecii Judeţene Satu Mare în acest eveniment, şi alte biblioteci publice din judeţ s-au lăturat, an de an, evenimentului. La ediţia din 2020 participă Biblioteca Municipală Carei, Biblioteca Orăşenească Tăşnad, Biblioteca "Viorel Sălăgean" Beltiug, Biblioteca "Nae Antonescu" Terebeşti, Biblioteca "Aurel Haiduc" Turţ, bibliotecile locale din comunele Apa, Foieni şi Căpleni.
Cadrele didactice care doresc să se alăture acestui eveniment cu grupe de copii ori clase de elevi, sunt invitate să să-şi anunţe intenţia de participare şi intervalul orar ales la numărul de telefon al Bibliotecii Judeţene Satu Mare, 0261-711199.


Ultima actualizare : 30.01.2020

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti