CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Ziua Internaţională a Cititului Împreună la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Biblioteca Judeţeană Satu Mare se alătură iniţiativei Lit World de a marca Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), coordonată la nivel naţional de Citim Împreună România (CIR).
Data aleasă pentru anul 2017 este joi, 16 februarie, iar la acest eveniment global şi-au anunţat participarea milioane de oameni din peste 100 de ţări.
În acest context, Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr" îşi va deschide porţile la ora 09, pentru a primi copii, educatori, dascăli, părinţi şi bunici dornici să se alăture acestui eveniment, iar bibliotecarii sătmăreni vor alege de pe rafturi cele mai frumoase cărţi pentru a le citi participanţilor basme şi poveşti.
Evenimentul se va derula în intervalul orar 09-13, primele două ore (09-11) fiind rezervate preşcolarilor, iar ultimul interval de timp (11-13) va fi alocat elevilor din ciclul primar.
Cunoscute fiind beneficiile lecturii, acest eveniment reprezintă pentru Biblioteca Judeţeană Satu Mare un bun prilej de a se alătura cadrelor didactice şi părinţilor în demersul lor de a încuraja lectura în rândul copiilor, de a promova colecţiile şi serviciile de care dispune, de a atrage noi membri în marea şi frumoasa familie a oamenilor care citesc, dovedind, şi în acest mod, rolul de instituţie furnizoare de servicii culturale, de informare, învăţare şi recreere, pusă în slujba comunităţii pe care o deserveşte.
Mai multe informaţii pe http://www.litworld.org şi http://www.citimimpreunaromania.ro

Ultima actualizare : 14.02.2017