Ziua Europeană a Limbilor,
la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade"

Afis eveniment

  30 septembrie 2019

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade" şi Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează luni, 30 septembrie, cu începere de la ora 11, evenimentul "Ai ştiinţă de limbă, ai parte de vorbă" pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor.
Evenimentul se va derula în Sala festivă a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade", cu implicarea elevilor din clasele a IX-a A, a X-a C, a XI-a B şi a XII-a A, coordonaţi de cadrele didactice Pop Ghirasim Marina, Fănăţan Andreea, Glodan Doina şi bibliotecara liceului, Chiş Florica.
Biblioteca Judeţeană Satu Mare va fi reprezentată de cele două bibliotecare de la Filiala Nr. 1, Rusu Maria şi Răceanu Natalia, cu prelegerea "Importanţa studiului limbilor străine în formarea personală" şi cu prezentarea resurselor pentru învăţarea limbilor străine pe care le oferă colecţiile filialei.
La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor - ZEL este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001, cu scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanţa învăţării limbilor şi la diversificarea numeroaselor limbi învăţate şi de a favoriza plurilingvismul şi înţelegerea interculturală. Alte obiective declarate ale ZEL sunt promovarea bogăţiei diversităţii culturale şi lingvistice a Europei, menţinerea şi cultivarea ei, precum şi încurajarea învăţării pe tot parcursul vieţii, nu numai în contextul şcolar ci şi în afara acestuia, pe durata studiilor, pentru nevoi profesionale, dar şi din motive de mobilitate sau pentru petrecerea timpului liber şi pentru diverse schimburi. Mai multe informaţii despre ZEL, găsiţi aici


Ultima actualizare : 01.10.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti