CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Biblioteca Judeţeană îi invită pe toţi copiii în lumea lui Walt Disney

- 8-17 decembrie 2011 -

Secţia de împrumut pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare organizează o serie de evenimente dedicate împlinirii a 110 ani de la naşterea lui Walt Disney.  Bibliotecarii secţiei au pregătit o bogată expoziţie tematică de carte intitulată "În lumea lui Walt Disney" iar toţi copiii care vor frecventa biblioteca în această perioadă vor primi câte un ecuson personalizat cu unul dintre cele mai îndrăgite personaje din desenele animate realizate de celebrul creator.
  Copiii care vor dori să afle mai multe informaţii despre Walt Disney, vor primi din partea Bibliotecii Judeţene Satu Mare un exemplar dintr-o schiţă biografică concepută şi realizată de bibliotecarele secţiei de împrumut pentru copii.
  În zilele de 12 şi 14 decembrie, în intervalul orar 1700-1800, toţi copiii, părinţii şi bunicii care îndrăgesc filmul de animaţie, sunt invitaţi să vizioneze ecranizări ce poartă genericul Walt Disney Productions . Dintre acestea, putem enumera: Frumoasa şi Bestia, Cenuşăreasa, Pinocchio, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Pisicile aristocrate, Cocoşatul de la Notre Dame, Mikey Mouse şi Mica sirenă.
  Acest gen de manifestări, dedicate publicului de vârstă mică, se bucură de un real succes. Copiii beneficiază de toată atenţia bibliotecarilor şi de o atmosferă caldă, creată special pentru ei. Eforturile ne sunt răsplătite cu fidelitatea şi prietenia necondiţionată a celor mici, a declarat dl. Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

      Printre primii copii care s-au bucurat de atmosfera de basm creată la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, au fost 12 elevi de la Şcoala generală Zelk Zoltán din Nyiregyháza, Ungaria. Ei s-au aflat în Satu Mare la invitaţia Liceului teoretic german Johann Ettinger cu scopul de a paticipa la Bazarul de Crăciun, dar această ocazie este oportună şi pentru a vizita biblioteca publică şi alte instituţii, după cum ne-a declarat doamna prof. Camelia Onciu. Vizita copiilor din Ungaria a fost programată pentru 8 decembrie 2011, de la ora 1500.
     

Copiii de la Şcoala C.Brâncoveanu din clasele a II-a şi a III-a însoţiţi de doamnele învăţătoare. (14 decembrie 2011)

Website counter

Ultima actualizare : 14.12.2011