CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Debut editorial

Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Editura Citadela organizează miercuri, 14 iunie, evenimentul de lansare a romanului de debut "Annie în Lumea Dragonilor", apărut sub semnătura adolescentei Oana Văsuţ. Evenimentul se va derula în Sala Multimedia, cu începere de la ora 14, în prezenţa tinerei autoare, şi va beneficia de aprecierile d-nei Nicoleta Câmpian, prof. de Limba şi literatura română, şi ale d-lui Aurel Pop, editorul cărţii şi director al Editurii Citadela. Moderatoarea evenimentului va fi d-na Lacrima Istrăuan, managerul instituţiei gazdă.
La eveniment sunt invitaţi să participe oficialităţi ale judeţului şi ale municipiului, dascăli, prieteni, colegi şi membrii familiei Oanei Văsuţ, bibliotecari din bibliotecile şcolare şi centrele de cercetare şi documentare, inspectori de învăţământ preuniversitar şi jurnalişti.
Oana Văsuţ a absolvit de curând şcoala gimnazială. Timp de opt ani, ea a fost elevă a Şcolii "Ion Creangă", unde s-a remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură şi o conduită ireproşabilă. Anul acesta a obţinut o menţiune la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi literatura română şi Premiul III la Concursul Judeţean "Ioan Slavici - clasicul moralist". A obţinut, de asemenea, Premiul I la concursul "Eu iubesc biblioteca" secţiunea "Povestiri digitale", organizat de Biblioteca Judeţeană Satu Mare.
A debutat anul acesta în revista "Mărturii culturale", unde i-au fost publicate primele două capitole din romanul "Annie în Lumea Dragonilor."
"Cea mai mare pasiune a Oanei este literatura. Este un cititor conştiincios şi entuziasmat, gata oricând să evadeze în lumea fascinantă a cărţii. Nu e de mirare că tânăra cititoare a dorit să construiască propriul ei univers şi astfel a luat naştere primul său roman, "Annie în Lumea Dragonilor." Să fie oare eroina principală un alter-ego al autoarei? Tot ce este posibil, căci adolescenta Annie, ca noi toţi, de altfel, tânjeşte după stropul acela de magie de care avem nevoie cu toţii. Romanul Oanei Văsuţ este populat de fel de fel de personaje fantastice - de la inorogi la dragoni şi oameni de sticlă - care se încleştează în eterna luptă dintre bine şi rău.", a declarat prof. Nicoleta Câmpian.
Printre pasiunile sale se numără şi desenul, drept dovadă ilustraţiile - creaţii proprii - pe care autoarea le-a inserat în povestire cu scopul de a evidenţia momentele cheie ale naraţiunii.

Ultima actualizare : 13.06.2017