CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

În noiembrie, nonformalul iese pentru a şaptea oară în stradă!

Săptămâna 13-19 noiembrie 2017 este dedicată nonformalului. Ajunsă la cea de a VII-a ediţie, evenimentul Ziua Educaţiei Nonformales-a transformat în Ziua Învăţării Nonformale.
Biblioteca Judeţeană Satu Mare este un loc deschis învăţării. Prin activităţi şi metode activ participative, instituţia cărţii organizează joi, 16 noiembrie, două evenimente sub umbrela mare a evenimentului Ziua Învăţării Nonformale.
Primul eveniment se va derula cu începerede la ora 10, în Sala Multimedia, fiind gândit ca un atelier de poveşti destinat preşcolarilor din grupa mare "Micul prinţ" de la Grădiniţa cu Program Prelungit "Dumbrava minunată" din municipiul Satu Mare, însoţiţi de cadrele didactice Gnandt Petronela şi Neagu Narcisa.
Cel de-al doilea eveniment este o vânătoare de comori la care vor participa elevii clasei a V-a de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Satu Mare, însoţiţi de doamna dirigintă, prof. Nicoleta Câmpian.
Punctul de întâlnire a fost stabilit pentru ora 13, în Sala Multimedia. Traseul vânătorii va trece prin şase secţii ale bibliotecii şi pe la trei obiective turistice localizate în centrul oraşului: Muzeul de Artă, Statuia lui Vasile Lucaciu şi Turnul Pompierilor.
Prin joc şi prin metoda "vânătoare de comori", tinerii vor descoperi ce înseamnă biblioteca, ei vor fi familiarizaţi cu oferta şi serviciile instituţiei, vor lucra în echipă, îşi vor dezvolta aptitudinile de comunicare, prin rezolvarea sarcinilor pentru obţinerea indiciilor.
Participanţii, căutătorii ce comori, vor avea la dispoziţie 90 de minute pentru a vâna indiciile necesare pentru descoperirea comorii din bibliotecă.
Cele două evenimente vizează atragerea copiilor sătmăreni în număr cât mai mare la activităţile organizate de Biblioteca Judeţeană Satu Mare, dar şi familiarizarea acestora cu metodele educaţiei nonformale.

Website counter

Ultima actualizare : 16.11.2017