Bibliotecarii sătmăreni vor fi spiriduşii Moşului pentru copiii din Terebeşti

Afis eveniment

  23 decembrie 2019


Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România -Filiala Satu Mare, organizează luni, 23 decembrie, de la ora 0930, la Biblioteca "Nae Antonescu" din comuna Terebeşti, acţiunea caritabilă "Moş Crăciun, darnic şi bun, ajunge la toţi copiii".
Sub genericul "Colindul bibliotecii", seria activităţilor de acest gen, întreprinse de bibliotecarii sătmăreni, a început în anul 2015, reuşind să aducă, în pragul Crăciunului, un strop de bucurie persoanelor aflate în dificultate. De această dată, organizatorii au decis să-şi îndrepte atenţia spre localitatea Terebeşti pentru că aici au identificat, prin mijlocirea bibliotecarei Monica Czegenyi, o numeroasă comunitate de copii nevoiaşi, însă dornici de a învăţa şi experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de biblioteca publică.
Biblioteca locală din comuna Terebeşti a aderat la Programul "Biblionet - Lumea în biblioteca mea", fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Monica Czegenyi posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională. Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling şi cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educaţie non formală. Astfel, Biblioteca "Nae Antonecu" din comuna Terebeşti a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare şi de învăţare pe tot parcursul vieţii pentru foarte mulţi membri din comunitate, în special pentru copiii şi tinerii proveniţi din medii sociale defavorizate.
"Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe aceşti copii, dornici să-şi depăşească condiţia prin carte, studiu şi lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităţilor finanţatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni şi uneşte oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea şi strădania lui, este partener activ în viaţa comunităţii.",este opinia reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene Satu Mare.
La eveniment, alături de copiii şi gazdele de la Terebeşti, din partea organizatorilor vor patricipa: Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare; Raluca Istrate, preşedintele filialei Satu Mare a ANBPR şi Tarţa Violeta, şef serviciu.
Acţiunea caritabilă este susţinutăprin sprijinul acordat cu generozitate de următorii sponsori: Nicovid, Derşidan, Fabrica de ciocolată "Mueller&Prietenii" din Odoreu, Fabrica de pufuleţi din Micula, Cofetăria "Festina Lente", S.C. Bic Fruit Cristina şi S.C. Heres Selini S.R.L.


Ultima actualizare : 19.12.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti