CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Voicu Şichet îşi lansează cartea "Pe urme de eroi" la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Sub auspiciile Consiliului Judeţean Satu Mare, Biblioteca Judeţeană organizează joi, 9 februarie, cu începere de la ora 14, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", evenimentul de lansare a cărţii "Pe urme de eroi", în prezenţa autorului, Colonel (r) Voicu Şichet.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Asociaţia Civică Tempora şi Editura Citadela şi va fi moderat de Lacrima Istrăuan, managerul instituţiei gazdă.
Cartea "Pe urme de eroi" se va bucura de aprecierile competente ale invitaţilor autorului, prin luările de cuvânt ale domiilor lor: dr. Viorel Câmpean, dr. Daniela Bălu, dr. Lucian Cucuiet, dr. Ioan Viman, Colonel (r) Mircea Blideran, pr. dr. Cristian Boloş şi dr. Aurel Pop.
Apărută la Editura Citadela, în anul 2016, în colecţia "Din istoria presei sătmărene", cartea "Pe urme de eroi" reprezintă unirea tuturor articolelor apărute în rubrica "Jurnalul cimitirelor şi monumentelor eroilor", semnată şi asumată de autorul Voicu Şichet, pe percursul a 29 de numere ale revistei de cultură şi educaţie patriotică "Eroii Neamului".
Cosiderat de prefaţatorul Viorel Câmpean "un volum mărturisitor", "Pe urme de eroi are meritul de a ilustra truda unui om care […] s-a ostenit să aducă pentru cititori consemnări despre ceea ce a întâlnit în judeţ, din perspectiva monumentelor istorice.
[…] Cartea lui, privită acum, după strângerea articolelor între două coperţi, pare a fi o bună propagandă pentru ideea de unitate naţională, atât de necesară într-o perioadă în care dezbinarea pare a fi trăsătura definitorie a societăţii româneşti."
La evenimentul editorial sunt invitate să participe oficialităţile judeţului şi municipiului Satu Mare, alături de scriitori, istorici, oameni de cultură şi jurnalişti, directori de instituţii, profesori, elevi şi toţi cei interesaţi de aspecte care vizează istoria locală.

Date despre autor:
Voicu Şichet s-a născut în 14 iunie 1961 la Satu Mare. A urmat cursurile primare şi secundare la Tătăreşti. Clasele liceale le-a urmat la Liceul "Mihai Eminescu" din Satu Mare. În 1986 a început cursurile Şcolii de Ofiţeri a Ministerului de Interne de la Băneasa. A lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii până în octombrie 2006. A urmat cursurile fără frecvenţă şi posuniversitare ale Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca, precum şi alte cursuri şi masterate pe linie profesională.
A reuşit să realizaze revista culturală şi de educaţie patriotică "Eroii Neamului", ajunsă la al IX-lea an de apariţie, numărul 30, primul din acest an fiind aproape de a vedea lumina tiparului.
A debutat editorial cu volumul Dicţionar de "tătărăşisme", apărut în 2011, la Editura Marist. La aceeaşi editură a fost editată, în anul 2013, lucrarea Cântări pentru ultimul drum, în care valorifică manuscrise aparţinând unui diac din Tătăreşti, Ioan Silaghi.
În anul 2014 publică, împreună cu dr. Viorel Câmpean, volumul 200 de ani de la zidirea Bisericii din Tătăreşti. Omagiu slujitorilor şi credincişilor săi, tot la Editura Marist.
În 2015, sub auspiciile Editurii Citadela, dedică celui de-al XXV-lea număr al revistei pe care o coordonează un volum cu titlul Eroii Neamului la al XXV-lea pas. Indici bibliografici şi popas de suflet, care este o dare de seamă asupra activităţii revistei în primii şapte ani de apariţie.

Ultima actualizare : 14.02.2017