Biblioteca Judeţeană Satu Mare găzduieşte un nou eveniment editorial.
Lansarea volumului de versuri "Tu ce-ai făcut astăzi?", semnat de Ovidiu Scridon

Afis eveniment

  8 noiembrie 2018

Biblioteca Judeţeană Satu Mare în colaborare cu Editura Alexandria Publishing House organizează joi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 17, în găzduirea Sălii de lectură "Gheorghe Bulgăr", evenimentul de lansare a celui mai recent volum de versuri ce poartă semnătura poetului Ovidiu Scridon, intitulat "Tu ce-ai făcut astăzi?".
Volumul adus în atenţia publicului sătmărean conţine textele a 60 de poeme, scrise în marea lor majoritate în perioada 2016-2017 şi reunite în cinci capitole: "Muzica vine din cer", "Acasă", "Iubirea înseamnă împreună", "Dragostea ucide" şi "Liniştea singurătăţii mele".
Volumul de poeme "Tu ce-ai făcut astăzi?" a văzut lumina tiparului în noiembrie 2017 şi este cea de-a doua carte a lui Ovidiu Scridon, după "Portretul unui gând", aparut în 2012 la editura Tritonic şi reeditat în 2015 la Alexandria Publishing House. Până să ajungă la Satu Mare, autorul a parcurs traseul unui impresionant turneu de promovare în peste 65 de oraşe din ţară şi din Republica Moldova. Fiind şi un reputat artist, cantautor şi interpret de muzică folk, Ovidiu Scridon le promite sătmărenilor un inedit spectacol de muzică şi poezie şi un dar de suflet oferit celor care îşi serbează ziua onomastică, ocrotiţi de Sf. Arh. Mihail şi Gavril.
"Bine ancorat într-o lirică preţioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte unde nu poţi trece cu vederea calitatea scrisului şi poeticitatea discursului, ambele încărcate emoţional şi punctate surprinzător cu fineţea pe care o dovedeşte ca un poet mai poet odată cu acest volum ce-l obligă să reinventeze şi alte realităţi pe care să le cucerească în ritmul firesc şi continuu al emoţiilor sale. Prin urmare, e cert că Ovidiu Scridon posedă secretul echilibrului şi succesului în această artă, aşa cum muzica lui restaurează lumi esenţiale într-un mod tandru. Şi dacă există şi o altă faţă a acestui lucru, atunci, cu siguranţă avem de-a face cu cele mai proaspete câmpii de cuvinte!", scrie prof. Daniela Toma în cuvântul introductiv al volumului.
Despre volumul "Tu ce-ai făcut astăzi?", însuşi autorul mărturiseşte că "poate fi o lectură deloc sofisticată, dar mai mult decât orice, îmi doresc să fie o invitaţie la reflecţie:… reflecţia asupra clipei prezente."
Autorul şi organizatorii le lanseasă tuturor sătmărenilor invitaţia de a se alătura evenimentului şi de a petrece o după-amiază frumoasă în compania poeziei şi a muzicii folk.

Scurtă schiţă biografică.
Ovidiu Scridon s-a născut în oraşul Târnăveni din judeţul Mureş. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din şcoala generală.
După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.
În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul "Într-o zi...", album ce se bucură de-un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare cât şi în majoritatea concursurilor şi-a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale.
După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative "David Ogilvy" din Bucureşti şi al unui program de Management în cadrul Penn State University din State College Pennsylvania, USA.
Călătoreşte deseori în Statele Unite ale Americii şi o perioada trăieşte în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.


Ultima actualizare :02.11.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti