CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Biblioteca Judeţeană Satu Mare îi invită pe sătmăreni la o nouă acţiune
"Citeşte şi dă mai departe la schimb de carte"

Biblioteca Judeţeană Satu Mare demarează a doua acţiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul "Citeşte şi dă mai departe la schimb de carte", evenimentul se va derula miercuri, 24 mai, în intervalul orar 13-15, la Sediul central, în faţa Sălii de lectură "Gheorghe Bulgăr", la Filiala nr. 1 de pe Strada Brânduşa nr. 17 şi la Filiala nr. 2 "Lucian Blaga" de pe Bulevardul Independenţei nr. 42-44.
Activitatea este organizată la iniţiativa bibliotecarilor de la Secţia de împrumut pentru adulţi, fiind adoptată apoi de către bibliotecarii din filialele de cartier, având scopul de a intermedia întâlnirea dintre carte, lectură şi membrii comunităţii sătmărene, într-o manieră inedită.
Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-şi alege de pe standuri cărţile dorite în vederea completării bibliotecii personale, şi de a lăsa alte cărţi, în schimb.
Publicaţiile care fac obiectul schimbului provin din donaţii de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, "Pedalez pentru bibliotecă" şi "Dar din darul sătmărenilor", cuprind segmete din toate domeniile cunoaşterii, însă cele mai numeroase aparţin literaturii române şi universale.
O mare parte din cărţile donate de sătmăreni au fost selectate de către bibliotecari în vederea completării colecţiilor Bibliotecii Judeţene Satu Mare cu titluri care nu se regăseau pe rafturi, sau pentru înlocuirea exemplarelor uzate cu unele mai bine păstrate şi conservate.
La prima activitate similară din acest an au fost înregistraţi 240 de participanţi, iar numărul cărţilor selectate a depăşit valoarea de 300.
Pe parcursul anului 2017 vor mai fi organizate astfel de acţiuni, în fiecare lună calendaristică, până în luna octombrie, inclusiv.
Conducera şi colectivul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, aduc, pe această cale, mulţumiri donatorilor.

Ultima actualizare : 24.05.2017