CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Biblioteca Judeţeană Satu Mare reia acţiunea
"Citeşte şi dă mai departe la schimb de carte"

Biblioteca Judeţeană Satu Mare demarează prima acţiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul "Citeşte şi dă mai departe la schimb de carte", evenimentul se va derula miercuri, 26 aprilie, în intervalul orar 13-15, la Sediul central, în faţa Sălii de lectură "Gheorghe Bulgăr", la Filiala nr. 1 de pe Strada Brânduşa nr. 17 şi la Filiala nr. 2 "Lucian Blaga" de pe Bulevardul Independenţei nr. 42-44. Scopul declarat al acestei activităţi este de a facilita membrilor comunităţii întâlnirea cu cartea, într-o manieră inedită.
Prezenta ediţie se derulează în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor şi Ziua Naţională a Bibliotecarului (23 aprilie), evenimente reunite sub emblema "Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor", iniţiată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România - ANBPR.
Cele patru acţiuni similare derulate pe parcursul anului 2015 şi cele şase derulate în anul precedent au beneficiat de aprecieri pozitive din partea publicului, înregistrându-se, în medie, peste 300 de participanţi, fapt ce i-a determinat pe organizatori să continuie activitatea şi să o extindă la nivelul întregii comunităţi din municipiu, prin intermediul şi cu implicarea bibliotecarilor de la filialele de cartier.
Pe parcursul anului 2017 vor mai fi organizate astfel de acţiuni, în fiecare lună calendaristică, până în luna octombrie, inclusiv.
Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-şi alege de pe standuri cărţile dorite în vederea completării bibliotecii personale, şi de a lăsa alte cărţi, în schimb.
Publicaţiile care fac obiectul schimbului provin din donaţii de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, "Pedalez pentru bibliotecă" şi "Dar din darul sătmărenilor". Conducera şi colectivul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, aduc, pe această cale, mulţumiri donatorilor.

Ultima actualizare : 26.04.2017