Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi SamStudia
organizează evenimentul "PoeZiua"

Afis eveniment

  30 martie 2018

Biblioteca Judeţeană Satu Mare în parteneriat cu Teatrul de Nord Satu Mare, Liceul Tehnologic "George Bariţiu" din Livada şi Liceul Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" Satu Mare organizează marţi, 27 martie, cu începere de la ora 11, o serie de activităţi menite să marcheze Ziua Mondială a Teatrului.
Biblioteca Judeţeană Satu Mare în parteneriat cu Asociaţia SamStudia organizează vineri, 30 martie, de la ora 14, cea de-a doua ediţie a evenimentului "PoeZiua", în Parcul Central.
Manifestarea din acest an este dedicată marelui poet român Nichita Stănescu şi are ca invitaţi un grup de elevi de la Colegiul Naţional "Ioan Slavici" Satu Mare, coordonaţi de profesoara Adriana Gruia.
Poetul, scriitorul şi eseistul român Nichita Stănescu s-a născut la 31 martie 1933, în Ploieşti. Este considerat de critica literară şi de publicul larg drept unul dintre cei mai importanţi scriitori de limbă română, pe care el însuşi o denumea "dumnezeiesc de frumoasă". Nichita Stănescu aparţine, temporal şi formal, neo-modernismului românesc din anii 1960 - 1970. Nichita Stănescu a fost considerat de către unii critici literari, precum Alexandru Condeescu şi Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime şi intensitate remarcabilă, făcând parte din categoria foarte rară a inovatorilor lingvistici şi poetici. A fost laureat al Premiului Herder şi a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.
În contextul creat de împlinirea a 85 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu, evenimentul "PoeZiua" are drept scop atragerea tinerilor spre lectura poeziei, stimulându-le astfel capacitatea creatoare. Prin acest proiect, iniţiatorii îşi doresc să creeze o punte de legătură între poeţii sătmăreni deja consacraţi, şi tinerii pasionaţi de genul liric.
Participanţii la eveniment vor avea parte de surprize pregătite de voluntarii de la SamStudia, de membrii grupului de lectură "Cititorul", dar şi de elevii Colegiului Naţional "Ioan Slavici".
La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc poezia şi doresc să împărtăşească această emoţie cu semenii lor.
SamStudia si Biblioteca Judeţeană Satu Mare aduc mulţumiri susţinătorilor, sponsorilor şi partenerilor acestei acţiuni şi anume: Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare, Informaţia Zilei, Informaţia TV, şi Leno studio.


Ultima actualizare : 02.04.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti