CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

"O oră de poveste...", un nou proiect pentru copii derulat de
Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează în perioada 7 februarie - 7 iunie, în fiecare zi de marţi, în intervalul orar 13.00 - 14.00, un nou atelier de lectură destinat copiilor, intitulat "O oră de poveste...".
Astfel, cele mai frumoase poveşti îşi aşteaptă cititorii la bibliotecă. Atelierul "O oră de poveste…" va oferi copiilor posibilitatea de a se întâlni cu cele mai frumoase cărţi de poveşti, cu eroii pe care îi admiră, de a descoperi noi poveşti şi eroi. Totodată, la bibliotecă vor avea ocazia să interacţioneze cu alţi copii.
În cadrul atelierului se vor derula diverse activităţi interactive, sub formă de jocuri şi exerciţii, menite să le stimuleze participanţilor creativitatea, să le antreneze imaginaţia şi să le aducă magia din poveşti în preocupările cotidiene.
"Cititorii nu se nasc, ei se formează încă din copilărie. Începutul e foarte important şi noi ne dorim să dezvoltăm în preocupările zilnice ale celor mici obiceiul de a citi, alăturându-ne părinţilor, bunicilor sau fraţilor care le citesc cu drag celor mici. Pentru un început bun, trebuie să ai cele mai frumoase cărţi pe care să le poţi citi, iar Biblioteca Judeţeană Satu Mare le pune cu drag la dispoziţie celor interesaţi. Specialiştii susţin că lectura de plăcere este unul din factorii principali care influenţează rezultatele şcolare, iar noi dorim să oferim accesul la carte şi şansa unui viitor mai bun tuturor copiilor din comunitatea noastră.", a declarat Raluca Istrate, iniţiatoarea atelierului.
Activităţile atelierului se vor desfăşura în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii. Bibliotecarii sătmăreni îi invită pe toţi preşcolarii şi elevii din ciclul primar, participarea fiind gratuită.
"Dacă vreţi să creşteţi copii inteligenţi, citiţi-le poveşti. Dacă vreţi să creşteţi copii şi mai inteligenţi, citiţi-le şi mai multe poveşti.", spunea Albert Einstein.

Ultima actualizare : 3.02.2017