Biblioteca Judeţeană Satu Mare susţine performanţa în educaţie

Afis eveniment

  17 februarie 2018

Biblioteca Judeţeană Satu Mare se alătură iniţiativei Asociaţiei Părinţilor "Ioan Slavici" Satu Mare de a organiza evenimentul public anunţat pentru ziua de sâmbătă, 17 februarie, cu începere de la ora 16, în găzduirea Teatrului de Nord Satu Mare, eveniment ce are drept scop susţinerea elevilor cu rezultate notabile obţinute la faza naţională a Olimpiadei de matematică.
Organizatorii şi partenerii evenimentului reamintesc publicului sătmărean faptul că în anul Centenarului Marii Unirii, în perioada 3-7 aprilie, judeţului nostru îi revine onoranta misiune de a fi gazda celui mai important eveniment din lumea matematicii şcolare şi anume Olimpiada Naţională de Matematică.
La această competiţie naţională sunt aşteptaţi să participe oaspeţi de seamă, elita matematicii româneşti, formată din peste 1000 de participanţi, elevi şi cadre didactice din toate judeţele ţării. Un astfel de eveniment de rang naţional presupune implicarea totală a resursei umane şi alocarea de resurse materiale, financiare şi logistice impresionante.
În acest context, în perioada premergătoare Olimpiadei Naţionale de Matematică, vor avea loc o serie de evenimente în care sătmărenii sunt invitaţi să se implice şi să susţină performanţele elevilor matematicieni români.
Primul evenimentul public, din data de 17 februarie, va fi susţinut de renumita şi îndrăgita scriitoare contemporană Irina Binder, autoarea trilogiei "Fluturi" şi a romanului "Insomnii". În cadrul evenimentului, corul "Adagio"al Colegiului Naţional "Ioan Slavici", elevi de la Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" şi orchestra Liceul de Arte "Aurel Popp" vor prezenta un program artistic şi muzical de înaltă ţinută.
Pornind de la ideea că biblioteca este sufletul material al înţelepciunii, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Satu Mare vor susţine o pledoarie pentru carte şi lectură, elemente esenţiale în formarea educaţiei şi personalităţii umane. În acest fel, instituţia cărţii, care îndeplineşte la nivelul comunităţii pe care o deserveşte şi rol de centru educaţional şi pentru învăţământ, îşi exercită una dintre cele mai importante misiuni, şi anume aceea ca, prin serviciile şi colecţiile sale, să susţină educaţia şi performanţa în educaţie.

Detalii organizatorice:
Accesul în sala de spectacole a Teatrului de Nord se va face cu minim 15 minute înainte de începerea evenimentului, pe bază de invitaţii. Scopul invitaţiilor este acela de a asigura un climat potrivit unui astfel de eveniment şi de a oferi fiecărui participant un loc prestabilit.
Fondurile colectate de către Asociaţia Părinţilor "Ioan Slavici" Satu Mare, din donaţiile sătmărenilor, făcute la ridicarea invitaţiei, vor fi alocate exclusiv organizării Olimpiadei Naţionale de Matematică şi premierii elevilor olimpici.

Informaţii de contact:
În vederea procurării invitaţiei, vă rugăm să vă adresaţi agenţiei de turism Simbotour Satu Mare, Str. Petöfi Sandor, Nr. 4/A, persoană de contact Marcela Papici, telefon: 0747089509.


Ultima actualizare :07.03.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti