Nae Antonescu - 98

Afis eveniment

  18 decembrie 2019


Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează miercuri, 18 decembrie, cu începere de la ora 14, în Sala multimedia, un eveniment dedicat împlinirii a 98 de ani de la naşterea istoricului literar Nae Antonescu.
Cunoscut drept "părintele revuisticii româneşti", cărturarului i-a fost amenajat în anul 2010 un Atelier Memorial la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituţie cu care a avut de-a lungul deceniilor o relaţie de strânsă prietenie. În atelier se găsesc cărţi şi publicaţii din moştenirea culturală Nae Antonescu. Cei care vizitează atelierul, în special tinerii care bat la porţile afirmării, cuprinşi de obicei în programul "Şcoala altfel", au posibilitatea de a afla că şi într-un sat precum Terebeştiul se poate face cultură înaltă. Desigur, cu o pasiune asemuită în cazul lui Nae Antonescu cu fervenţa unui benedictin.
Aniversarea nu va rămâne în uitare nici în acest an, astfel că Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează un colocviu şi o expoziţie dedicate cărturarului sătmărean. Expoziţia va cuprinde şi o parte din colecţia revuistică a lui Nae Antonescu, insistându-se pe activitatea de după decembrie 1989, când presa a redevenit liberă.
Sunt invitaţi cei care l-au cunoscut pe Nae Antonescu, dar şi cei care doresc să descopere personalitatea unui dascăl exemplar, un intelectual de care orice societate sănătoasă are nevoie. Discuţiile şi evocările vor fi însoţite de derularea unor imagini din viaţa şi activitatea aniversatului, într-o prezentare PowerPoint realizată de către dr. Viorel Câmpean şi dr. Marta Cordea, cei care au amenajat Atelierul Memorial "Nae Antonescu".


Ultima actualizare : 16.12.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti