APEL PUBLIC LA ACŢIUNE ŞI IMPLICARE

Afis eveniment

  9-31 august 2021

Biblioteca Judeţeană Satu Mare se mută la casă nouă, iar activităţile ocazionate de mutarea, în noul sediu de pe Strada Iuliu Maniu nr. 2, a colecţiilor şi a întregului patrimoniu sunt în plină desfăşurare.
În acest context, conducerea şi întregul colectiv al instituţiei cărţii lansează un apel public la acţiune şi implicare prin care cheamă întreaga comunitate sătmăreană să participe, în regim de voluntariat, la acţiunile şi activităţile întreprinse de bibliotecă.
Prima acţiune se va desfăşura pe durata cuprinsă între 9 şi 31 august şi constă într-o campanie prin care toţi sătmărenii sunt invitaţi să se înscrie la bibliotecă şi să împrumute la domiciliu cât mai multe din publicaţiile gestionate de Secţiile de împrumut, urmând a le restitui în perioada imediat următoare datei la care se vor redeschide serviciile pentru public, în noul sediu. Permisul de intrare este gratuit şi se obţine de la Sala de lectur?? "Gheorghe Bulgăr".
În acset sens, a fost aprobată modificarea Regulamentului intern destinat serviciilor pentru public, astfel încât acesta să permită împrumutul unui număr de maxim 10 publicaţii, în loc de trei, fără ca nerestituirea acestora în termen de 14 zile să atragă după sine aplicarea penalităţilor pentru întârziere.
Această campanie vizează atât degrevarea personalului din bibliotecă de o mică parte din munca pe care o implică împachetarea, transportul şi manipularea publicaţiilor ce trebuie mutate de la un sediu la altul, cât şi dorinţa de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a împrumuta la domiciliu un număr mai mare de unităţi de bibliotecă din colecţiile uzuale, pentru o perioadă mai îndelungată, fapt ce va conduce la satisfacerea, cel puţin parţială, a nevoii de lectură şi informare a publicului cititor.
După data de 31 august, toate serviciile pentru public furnizate prin secţiile de pe Strada Decebal nr. 2 vor fi suspendate, etapizat.
În spiritul ideii că biblioteca publică este a comunităţii şi că întreaga ei activitate este orientată înspre a servi intereselor comunităţii, îi chemăm pe sătmărenii care apreciază activitatea şi serviciile bibliotecii ca în următoarea perioadă să se implice activ, atât cât pot şi le permite timpul, în activităţile pe care le presupune mutarea colecţiilor din actualul sediu în cel nou.
Apelul nostru este adresat şi agenţilor economici, mediului de afaceri, unităţilor comerciale, asociaţiilor, ONG-urilor, fundaţiilor şi altor organizaţii care pot sprijini biblioteca în baza unor contracte de sponsorizare. Orice contribuţie este binevenită: cutii de carton pentru împachetarea şi transportul cărţilor; role de bandă adezivă; markere; vopsele şi alte materiale pentru zugrăvit; detergenţi, săpunuri, ustensile şi aparatură de curăţenie; lucrări de zidărie; servicii de transport cu autocamionete etc.
Biblioteca Judeţeană Satu Mare deţine în gestiunea secţiilor şi compartimentelor din actualul sediu un număr de peste 380.000 de publicaţii, care măsoară aproape 8.000 de metri liniari de carte şi cântăresc peste 191.000 de kilograme.
Cu îndemnul de a răspunde chemării noastre şi din dorinţa imperativă de a ne muta cât mai repede la "casa noastră", le adresăm sătmărenilor mulţumiri anticipate pentru susţinere şi implicare!

Persoane de contact:

MANAGER: Lacrima Istrăuan
Telefon: 0740 693 171
e-mail: [email protected]

DIRECTOR ADJUNCT: Paula Horotan
Telefon: 0751 187 054
e-mail: [email protected]
[email protected]


Ultima actualizare : 06.08.2021

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti