CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Maratonul poveştilor, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează în perioada 3-7 aprilie o amplă acţiune dedicată promovării lecturii în rândul copiilor intitulată "Maratonul poveştilor". Este pentru al şaptelea an consecutiv în care bibliotecarii sătmăreni demarează o astfel de campanie în jurul datei de 2 aprilie, declarată de către UNESCO drept Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret.
Această sărbătoare internaţională coincide cu ziua de naştere a scriitorului danez Hans Christian Andersen, cunoscut în întreaga lume pentru opera literară dedicată copiilor. Basmele şi povestirile sale au fost traduse în peste 100 de limbi, înfrumuseţând copilăria multor generaţii de copii din întreaga lume.
A le citi copiilor poveşti oferă cele mai bune ocazii de învăţare. Specialiştii în ştiinţele educaţiei consideră că citindu-le poveşti copiilor, cu voce tare, facem atât de multe lucruri pentru ei, iar cărţile ilustrate le dezvoltă gustul artistic, prin expunerea la diverse forme de artă.
Pornind de la aceste considerente, conducerea Bibliotecii Judeţene Satu Mare a lansat, şi cu ocazia acestei ediţii a "Maratonului poveştilor", invitaţia către reprezentanţii autorităţilor publice locale - Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare - de a se alătura demersului bibliotecrilor şi de a lectura o poveste sau un basm copiilor participanţi, în spaţiul bibliotecii.
Toţi copiii, preşcolari şi elevi din ciclul primar, sunt aşteptaţi la Biblioteca Judeţeană Satu Mare pentru a participa la "Maratonul poveştilor", în perioada 3-7 aprilie 2017, în intervalul orar 09-12 şi 13-14. Vor fi amenajate expoziţii de carte şi spaţii de lectură în Sala Multimedia şi la Secţia de împrumut pentru copii. Vestimentaţia prinţeselor, a împăraţilor şi regilor care domnesc în "Ţinutul cunoaşterii" va fi asigurată de către Teatru de Nord Satu Mare.
Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret oferă Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi oportunitatea de a se alătura unui proiect educaţional ce reuneşte peste 20 de biblioteci similare din ţară, proiect intitulat "Prietenie pe o sfoară de sute de kilometri".

Ultima actualizare : 3.04.2017