CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Un nou curs de formare profesională în organizarea Bibliotecii Judeţene Satu Mare

Centrul de formare Biblionet din cadrul Bibliotecii Judeţene Satu Mare organizează în perioada 22-24 martie 2017 cursul gratuit "Atelier Teatru de umbre" care se adresează bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Satu Mare. În acest fel, instituţia cărţii îşi propune să marcheze, în avans, Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită în fiecare an, începând cu 1962, la data de 27 martie.
Cursul va fi livrat de către formatorii Bianca Ciceo şi Raluca Istrate, cu participarea unui număr de 13 bibliotecari din tot atâtea biblioteci publice, după cum urmează: Biblioteca Municipală Carei, Biblioteca Orăşenească Negreşti-Oaş şi bibliotecile locale din comunele Viile Satu Mare, Botiz, Tiream, Tarna Mare, Beltiug, Terebeşti, Sanislău, Acâş, Gherţa şi Santău.
"Atelierul îşi propune să iniţieze bibliotecarul în lumea teatrului de umbre în vederea dezvoltării de servicii noi în bibliotecă şi de diversificare a paletei de activităţi desfăşurate în bibliotecă. Această activitate este în măsură să contribuie la dezvoltarea profesională a bibliotecarilor din judeţul Satu Mare şi să încurajeze schimbul de idei şi bune practici între participanţi.
Cursul este bazat pe metode de educaţie non-formală; este dinamic, interactiv, axat pe optimizarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi formarea atitudinilor, utilizând ştiinte comportamentale folosite în educaţia adulţilor şi aplicate prin metoda experienţială.", sunt de părere cei doi formatori.
Vineri, 24 martie, la ora 11, jurnaliştii sunt invitaţi la sediul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, în Sala Multimedia, pentru a participa la cele două poveşti puse în scenă de către bibliotecari prin intemediul teatrului de umbre, spectatori fiind elevii clasei a IV-a de la Şcoala Gimnazială "Grigore Moisil" Satu Mare, însoţiţi de d-na înv. Laura Orăşteanu.

Ultima actualizare : 23.03.2017