CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

"Confesiunile cărturarului", o nouă iniţiativă culturală

Biblioteca Judeţeană Satu Mare Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Cenaclul Cronograf şi Asociaţia Scriitorilor de Nord Vest, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, dau startul unui nou proiect, intitulat ,,Confesiunile cărturarului". Prima activitate se va derula vineri, 31 martie 2017, cu începere de la ora 13, în Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr" a Bibliotecii Judeţene Satu Mare.
Ideea organizatorilor este aceea de a prezenta publicului, în ultima zi de vineri a fiecărei luni calendaristice, un scriitor sătmărean. La prima întâlnire cu cititorii va fi prezent scriitorul Felician Pop.
Felician Pop s-a născut la 25 noiembrie 1961, în Satu Mare. A publicat numeroase volume de poezie, proză, monografii dar şi lucrări ştiinţifice: "Ploaia de onix", versuri, 1993; "Abso Lut", versuri, 1999; "La margine de mijloc", Monografia comunei Odoreu; "Instrumentar pentru vis", versuri, 2006; "Sâmbra Oilor - 50", 2007; "Oţeloaia - 50", 2007; "Infernet", versuri, 2009; "Istoria secretă a Sătmarului", în colaborare cu Robert Laszlo, 2010; "Dibuitorul de cuvinte" versuri, 2010; "Povestea pălincii" ediţie trilingvă română, maghiară, engleză, 2010; "Turn desfrunzit", 2013.
Este preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Nord Vest Satu Mare, mentor al Cenaclului "Alfazet", membru fondator al Cenaclului "Cronograf", fondator al revistelor "Confluenţe" şi "Citadela".
În cariera profesională a fost mereu cu un pas înaintea timpului său, ca manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare dar şi în funcţia pe care o deţine acum, manager al Muzeului Judeţean Satu Mare. A evolua nu este doar un verb pentru Felician Pop ci un mod de a trăi şi a gândi.

Ultima actualizare : 3.04.2017