CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ


Reprezentanţii Bibliotecii Judeţeane Satu Mare au participat
la Conferinţa Naţională a ANBPR cu tema
"Construim împreună forţa Asociaţiei"

O delegaţie a Bibliotecii Judeţene Satu Mare condusă de directorul Ioan Mircea Ardelean din care au făcut parte: Angela Câmpian - preşedinte al Filialei ANBPR Satu Mare, Liliana Costea, bibliotecar - şef birou Sala de lectură "Gh. Bulgăr" şi Raluca Câmpian, bibliotecar , a participat în perioada 20-21 octombrie 2011 la Conferinţa Naţională ANBPR cu tema "Construim împreună forţa asociaţiei", care s-a desfăşurat la Poiana Braşov. Lucrările au fost găzduite în recent amenajata sală multifuncţională, adaptabilă multiplelor nevoi, la Hotel Sport.
Din materialele prezentate, a reieşit faptul că puterea asociaţiei constă în forţa colaborării , încheiererea parteneriatelor şi punerea în practică a programelor strategice elaborate. ANBPR-ul a realizat mai multe parteneriate, dintre care cel mai important şi mai ales vizibil este IREX, prin programul Biblionet - Lumea în biblioteca mea.
Dintre intervenţiile conferinţei amintim:

  • Cea legată de tehnologia sistemelor de nouă generaţie la îndemâna bibliotecarilor;
  • Strategia de dezvoltare a bibliotecilor publice româneşti în contextul dezvoltării economiei bazate pe cunoaştere şi a comunicaţiilor electronice în România în perioada 2014-2020 ;
  • Bibliotecile publice - multiplicatori de informaţie comunitară ;
  • De asemenea, foarte captivantă a fost prezentarea filmului: "Bibliotecari români la Parlamentul European de la Strasbourg".
Latura aplicativă a conferinţei a fost dată de atelierele profesionale desfăşurate simultan pe 4 secţiuni:
-legislativă, unde s-a discutat Legea nr.334/2002, legea bibliotecilor şi normele minime pentru înfiinţarea şi funcţionarea bibliotecilor publice;
- comunicare, Prezentări eficiente şi memorabile. Cum să faci o prezentare să vorbească;
- advocacy - Metode şi tehnici de cunoaştere a comunităţii;
- Şcolile de vară - colaborare între OSIM şi bibliotecile publice.

Surpriza plăcută a coferinţei a fost dată de cele două lansări de carte ale Editurii Rao în prezenţa autorilor. Volumul "Ciobit" apărut sub semnătura Oanei Popescu conţine interviuri cu doamna scenei şi filmului, Maia Morgenstern, care ne-a onorat cu prezenţa.
Totodată ,autorul Larry L.Watts şi-a lansat lucrarea "Fereşte-mă, Doamne, de prieteni..."Biblioteca Judeţeană deţine, aşadar exemplare ale cărţilor cu dedicaţiile autorilor.Directorul Bibliotecii Judeţene "G. Bariţiu" Braşov ne-a oferit prilejul unui schimb de experienţă eficient prin vizitarea instituţiei pe care o conduce.


Website counter

Ultima actualizare : 28.10.2011