CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANÄ

Bibliotecarii sătmăreni, spiriduşii Moşului

Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România-filiala Satu Mare, în parteneriat cu Liceul Teologic Ortodox Român "Nicolae Steinhardt" Satu Mare şi cu sprijinul material al unor sponsori generoşi, organizează activitatea "Colindul bibliotecii", activitate ce oferă prilejul de a derula şi o serie de acţiuni caritabile având ca beneficiari persoane de diferite vârste, aflate în dificultate.
În pragul Sfintei sărbători a Naşterii Domnului, bibliotecarii sătmăreni îşi vor relua rolul de spiriduşi ai Moşului Crăciun şi vor duce daruri semenilor lor, cu care soarta a fost mai puţin generoasă. Demersului biblotecarilor se alătură şi elevii clasei a II-a de la Liceul Teologic Ortodox Român "Nicoale Steinhardt", coordonaţi de inimoasa doamnă prof. pentru învăţământ primar Liliana Budurlean, care vor duce vestea cea mare a Naşterii lui Iisus prin frumoasele colinde tadiţionale româneşti.
În contextul creat, prin generozitatea sponsorilor şi a contribuţiei bibliotecarilor sătmăreni, aproximativ 300 de persoane-copii, tineri şi vârstici-vor primi pacheţele cu dulciuri, fructe şi băuturi răcoritoare, alături de urările de bine şi cele mai alese gânduri, transmise prin intermediul colindelor.
Acţiunile caritabile se vor desfăşura conform următorului program: marţi, 19 decembrie, ora 11, la Cămin-Spital pentru Bolnavi Cronici Somatici de pe strada Ilişeşti, iar la 12, Centrul Social Multifuncţional din cartierul Solidarităţii; miercuri, 20 decembrie, ora 10, la Centrul Maternal "Lorena" din municipiul Satu Mare.
Ziua de joi este rezervată copiilor proveniţi din medii defavorizate din comuna Terebeşti, însă dornici de a învăţa şi experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de Biblioteca "Nae Antonescu" din localitate, cu mijlocirea bibliotecarei Czegenyi Monica.
Biblioteca "Nae Antonescu" din comuna Terebeşti a aderat la Programul "Biblionet - Lumea în biblioteca mea", fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Czegenyi Monica posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională. Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling şi cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educaţie non formală. Astfel, biblioteca din Terebeşti a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare şi de învăţare pe tot parcursul vieţii pentru foarte mulţi membri din comunitate, în special pentru copiii şi tinerii proveniţi din medii sociale defavorizate.
"Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe aceşti copii, dornici să-şi depăşească condiţia prin carte, studiu şi lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităţilor finanţatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni şi uneşte oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea şi strădania lui, este partener activ în viaţa comunităţii.", a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare.
Conducerea şi colectivul Bibliotecii Judeţene Satu Mare adresează mulţumiri generoşilor sponsori: Hypermarket Auchan; Supermarket Kaufland; Fabrica de ciocolată "Mueller & Prietenii" din Odoreu; S.C. "Gama & Gama" S.R.L. Culciu Mare; Magazinul de legume-fructe "La Cristina" Satu Mare; S.C. "Oana" S.R.L. Bercu; S.C. "Costică" S.R.L. Negreşti-Oaş; S.C. "Festina" S.R.L.; S.C. "Derşidan" S.R.L.; S.C. "Andreea & Anais 2011" S.R.L. şi FederalCoop Satu Mare.
Totodată, instituţia cărţii îşi deschide porţile pentru a primi cu colinda grupuri de copii, pe tot parcursul săptămânii, în timpul programului de funcţionare cu publicul.

Ultima actualizare : 19.12.2017