CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ


Conferinţa de presă
Ardelean Ioan Mircea, managerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare


În perioada 11-15 aprilie 2011, s-a desfăşurat prima sesiune de formare IT/LIB pentru bibliotecarii din judeţul Satu Mare, în cadrul programului BIBLIONET: Lumea in biblioteca mea.
Trainerul EOS, Marius Milla, a facilitat învăţarea, a reuşit să creeze o atmosferă de familie. Au participat patru bibliotecari din Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi şase bibliotecari din bibliotecile din judeţ (Carei, Tăşnad, Certeze, Crucişor, Lazuri, Viile Satu Mare), care au venit ca şi cursanţi şi au plecat prieteni. Toţi participanţii au avut ceva de învăţat, toţi au împărtăşit cu drag din experienţa lor de bibliotecari.
Cursul interactiv, modalitatea atractivă de învăţare, structura cursului au dus la consolidarea unor relaţii, legături profesionale şi de prietenie între cursanţi şi traineri.
Toată lumea a venit la cursuri cu aşteptări şi cu temeri, dar acestea au fost depăşite de noutatea informaţiei dezvăluite şi de modalităţile interactive de învăţare.
Sfârşitul cursului ne-a găsit uşor trişti, fiecare dorindu-şi să mai continue sesiunea de formare. Încă sunt multe lucruri pe care şi-au dorit să le cunoască/aprofundeze dar timpul nu le-a permis. Bibliotecarii-cursanţi se simt încrezători în forţele lor şi aşteaptă să se întâlnească cu comunitatea pe care o deservesc.
Ca traineri începători putem spune că am învăţat multe secrete de la trainerul EOS - Marius Milla şi dacă înainte aveam emoţii cu privire la livrarea cursurilor, acum am trecut la stadiul de avansaţi.
Co-trainerii de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Bianca Ciceo şi Raluca Istrate
Redăm impresii de-ale cursanţilor noştri, care vorbesc de la sine :
" Experienţă interesantă... plăcută... folositoare...utilă. " (Mircea)
" Cursul a fost foarte interesant şi instructiv. " (Mihaela)
" Cursul a fost nemaipomenit doar că s-a desfăşurat prea repede. " (Dan)
" Nu mi-a plăcut pentru că n-a ţinut două săptămâni. Şi un "înverşunat împotriva calculatoarelor" după o săptămână de curs va fi convins că PC-ul poate fi un prieten bun. Mi-a plăcut atmosfera caldă, creată de traineri. Ne-au arătat că şi într-un mediu relaxat se pot învăţa lucruri serioase. " (Raluca)
" Mi-a plăcut pentru că a fost foarte folositor, numai să putem aplica tot ce am învăţat. " (Eva)
" Chiar mi-a plăcut că aţi ştiut să îmbinaţi şi relaxarea şi informaţiile. Foarte condensat, foarte multă informaţie. Nu putem asimila pe loc dar prin exerciţii vom fixa aceste cunoştinţe utile. Jocul de rol a fost extraordinar şi ne-am distrat. " (Roxana)
" Excelent!!! M-am simţit foarte bine, am învăţat multe lucruri şi sunt încântată. " (Erika)
" Mi-au plăcut foarte mult activităţile pe care le-am făcut şi cum s-a predat. A fost foarte interesant şi am învăţat lucruri noi. " (Brigitta)


Website counter

Ultima actualizare : 21.04.2011