CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează BiblioVacanţa 2017

Biblioteca Judeţeană, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează pe durata vacanţei de vară, începând cu 5 iulie şi până la finele lunii august, o serie de activităţi creative şi recreative destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani.
Având ca puncte de pornire cartea şi lectura, activităţile propuse de bibliotecarii sătmăreni sunt reunite sub genericul "BiblioVacanţa 2017" şi cuprind lecţii de Limba engleză, de bună-cuviinţă şi comportament civilizat, jocuri, ateliere creative şi de lectură, vizionări de filme de animaţie pentru copii şi ecranizări ale unor opere literare studiate în şcoală.
Resursele financiare derulării acestui program sunt asigurate de către Consiliul Judeţean Satu Mare, participarea copiilor la diversele activităţi este gratuită, singura condiţie impusă de organizatori fiind aceea ca participanţii să posede permisul de utilizator, document care se obţine gratuit, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr".
Fiecare activitate din cadrul acestui proiect va avea periodicitate săptămânală şi se va derula astfel: luna iulie este dedicată lecţiilor de Limba engleză şi celor de bună-cuviinţă. Aceste activităţi se vor derula în zilele de miercuri, în intervalul orar 10-12, urmând ca în luna august să fie organizate, în aceeaşi zi a săptămânii şi în acelaşi interval orar, atelierele de creaţie şi de lectură.
Pe toată durata programului "BiblioVacanţa", în zilele de vineri, tot de la 10 la 12, copiii pot participa la sesiuni de jocuri şi vizionări de filme de animaţie şi ecranizări ale unor opere literare studiate în şcoală, sub atenta îndrumare şi supraveghere a bibliotecarilor.
Înscrierile se pot face la sediul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, la Secţia de împrumut pentru copii, sau la Secretariatul instituţiei, telefon 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 08-16.
Totodată, conducerea instituţiei anunţă publicul cititor faptul că pe durata sezonului estival, la secţiile de la Sediul central, programul cu publicul este asigurat în intervalul orar 09-17, de luni până vineri. Programul filialelor de cartier ale Bibliotecii Judeţene Satu Mare nu suferă modificări.

Ultima actualizare : 4.07.2017