Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează "BiblioVacanţa 2018"

Afis eveniment

  2 iulie-31 august 2018

Biblioteca Judeţeană, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează pe durata vacanţei de vară, în intervalul 2 iulie-31 august, o serie de activităţi creative şi recreative destinate copiilor.
Având ca puncte de pornire cartea şi lectura, activităţile propuse de bibliotecarii sătmăreni sunt reunite sub genericul "BiblioVacanţa 2018" şi cuprind lecţii care vizează dobândirea de noi informaţii menite să le îmbogăţească participanţilor cunoştinţele de cultură generală, cursuri gratuite de limba engleză, jocuri interactive şi de echipă, ateliere creative şi de lectură, vizionări de filme de animaţie pentru copii şi ecranizări ale unor opere literare studiate în şcoală.
Fiecare activitate din cadrul acestui proiect va avea periodicitate săptămânală, în intervalul orar 10-12, şi se va derula conform următoarei agende: zilele de luni sunt rezervate activităţii "BiblioBebeCafenea", care a debutat la începutul acestui an şi care se bucură de aprecierea mămicilor şi a viitoarelor mămici. Şi în perioada verii, organizatorii promit să invite specialişti care să aducă în atenţia participanţilor teme de interes din cele mai diverse domenii.
Sub genericul "Fii BiblioActiv!", zilele de miercuri sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, pentru care bibliotecarii sătmăreni au pregătit diverse activităţi creative, recreative şi de învăţare prin mijloace nonformale, precum poveşti terapeutice, ateliere de lectură şi de creaţie, vânătoare de comori, micul bucătar, confecţionare de decoraţiuni interioare din materiale reciclabile, cursuri gratuite de limba engleză şi multe altele.
Pe toată durata programului "BiblioVacanţa", în zilele de vineri, tot de la 10 la 12, copiii sunt invitaţi să participe şi la "Biblio Cinemateca", activitate care propune vizionări de filme de animaţie şi ecranizări ale unor opere literare studiate în şcoală, sub atenta îndrumare şi supraveghere a bibliotecarilor.
Resursele financiare derulării acestui program sunt asigurate de către Consiliul Judeţean Satu Mare, participarea copiilor la diversele activităţi este gratuită, singura condiţie impusă de organizatori fiind aceea ca participanţii să posede permisul de utilizator, document care se obţine gratuit, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr".
Înscrierile la "BiblioVacanţa 2018" se pot face la sediul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, la Secţia de împrumut pentru copii, sau la Secretariatul instituţiei, telefon 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 08-16.


Ultima actualizare :26.06.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti