Biblio-Bebe-Cafenea,
pentru comunitatea mămicilor şi bebeluşilor din Satu Mare

Afis eveniment

  7 octombrie 2019

Biblioteca Judeţeană Satu Mare reia activităţile clubului "Biblio-Bebe-Cafenea", un nou concept de serviciu de bibliotecă, iniţiat şi derulat pe parcursul anului trecut. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3+ ani, dar şi părinţilor acestora.
Activităţile şi întâlnirile membrilor clubului vor avea periodicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 10-12, la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, în Sala multimedia, situată la etajul clădirii de pe Strada Decebal, nr. 2.
Prima întâlnire din acest an va avea loc luni, 7 octombrie, invitata clubului fiind Daniela Christian de la Reactiv Art Design, care le va împărtăşi participanţilor informaţii cu privire la jucăriile din lemn pe care le crează şi va prezenta, demonstrativ, unul dintre atelierele sale creative pentru copii.
Ideea implementării acestui program şi la Biblioteca Judeţeană Satu Mare aparţine bibliotecarei Veres Erzsebet, alintată de către colegi Jojo, ca rezultat al participării sale, alături de alţi bibliotecari sătmăreni, la lucrările şi atelierele Conferinţei Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România - Inovaţie, Creativitate, Leadership - în organizarea Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.
Organizatorii promit abordarea unor teme de actualitate pentru părinţii de bebeluşi, de fiecare dată fiind prezenţi invitaţi în măsură să susţină tematica abordată, într-un ambient plăcut şi adaptat cerinţelor tematicii abordate.
La această primă întâlnire părinţii participaţi vor afla detalii cu privire la obţinerea permisului de acces la bibliotecă, dar şi despre serviciile şi facilităţile pe care le oferă biblioteca publică întregii comunităţi sătmărene.
Cei mai mici beneficiari, bebeluşii, la rândul lor, vor avea parte de o surpriză, materializată prin ascultarea unei poveşti, în lectura bibliotecarei Raluca Istrate, găsită în magica ei Rulotă cu poveşti.
Cunoscute fiind beneficiile lecturii asupra dezvoltării inteligenţei, abilităţilor lingvistice şi personalităţii copiilor de la cele mai fragede vârste, programul "Biblio-Bebe-Cafenea" îşi propune să-i readucă pe părinţi în bibliotecă şi astfel să contribuie la conştientizarea importanţei lecturii de la cele mai mici vârste. "Dacă părinţii cresc copii, noi, bibliotecarii, avem frumoasa misiune de a creşte cititori.", a declarat bibliotecara Jojo, iniţiatoarea proiectului.
În cadrul programului, părinţii vor avea posibilitatea de a socializa, de a împărtăşi experienţe şi de a dobândi noi informaţii din zona temelor care prezintă interes pentru ei, în compania bibliotecarilor, la o ceaşcă de cafea sau ceai, într-un ambient cald şi primitor.
Dragi părinţi şi bebeluşi, vă aşteptăm cu mare drag! Participarea este gratuită!


Ultima actualizare : 04.10.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti