Biblio-Bebe-Cafenea, un serviciu nou şi inovativ
pentru comunitatea mămicilor şi bebeluşilor din Satu Mare

Afis eveniment

  29 ianuarie 2018

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, demarează un nou concept de serviciu de bibliotecă, denumit "Biblio-Bebe-Cafenea". Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, dar şi părinţilor acestora.
Programul propus de către Secţia de împrumut pentru copii se va desfăşura pe parcursul a patru luni, în perioada ianuarie-mai, cu periodicitate săptămânală. Pentru început, acest nou serviciu va avea un caracter experimental, iar în fericita situaţie în care va fi apreciat de către beneficiari, perioada de implementare va fi extinsă.
Prima întâlnire va avea loc luni, 29 ianuarie, începând cu ora 10, la sediul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii de pe strada Decebal, nr. 2.
Ideea implementării acestui program şi la Biblioteca Judeţeană Satu Mare aparţine bibliotecarei Veres Erzsebet, alintată de către colegi Jojo, ca rezultat al participării sale, alături de alţi bibliotecari sătmăreni, la lucrările şi atelierele celei de a XXVIII-a ediţii a Conferinţei Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România-Inovaţie, Creativitate, Leadership-din perioada 2-4 octombrie 2017, în organizarea Bibliotecii Judeţene "Octavian Goga" Cluj.
Organizatorii promit abordarea unor teme de actualitate pentru părinţi de bebeluşi, de fiecare dată fiind prezenţi invitaţi în măsură să susţină tematica abordată, într-un ambient plăcut şi adaptat cerinţelor tematicii abordate.
La prima întâlnire părinţii participaţi vor afla detalii cu privire la obţinerea permisului de acces la bibliotecă, dar şi despre serviciile şi facilităţile pe care le oferă biblioteca publică întregii comunităţi sătmărene.
Tema centrală a întâlnirii va aduce în atenţia participanţilor tehnica de formare a wrap-ului, având-o ca invitată pe Vad Szilvia, mămică la rândul ei. Iată cum, o mămică decide să-şi ofere disponibilitatea de a împărtăşi celor prezenţi detalii privitoare la folosirea corectă a wrap-ului, oferă informaţii despre vârsta potrivită a bebeluşilor pentru a fi folosit şi aduce argumente în beneficiul folosirii acestei metode pentru poziţionarea corectă a coloanei vertebrale a bebeluşului.
Cei mai mici beneficiari, bebeluşii, la rândul lor, vor avea parte de o surpriză, materializată prin ascultarea unei poveşti lecturate de către una dintre mămicile participante la activitate.
Cunoscute fiind beneficiile lecturii asupra dezvoltării inteligenţei, abilităţilor lingvistice şi personalităţii copiilor de la cele mai fragede vârste, programul "Biblio-Bebe-Cafenea" îşi propune să-i readucă pe părinţi în bibliotecă şi astfel să contribuie la conştientizarea importanţei lecturii de la cele mai fragede vârste. "Dacă părinţii cresc copii, noi, bibliotecarii, avem frumoasa misiune de a creşte cititori.", a declarat bibliotecara Jojo, iniţiatoarea proiectului.
În cadrul programului, părinţii vor avea posibilitatea de a socializa, de a împărtăşi experienţe şi de a dobândi noi informaţii din zona temelor care prezintă interes pentru ei, în compania bibliotecarilor, la o ceaşcă de cafea sau ceai, într-un ambient cald şi primitor.
Dragi părinţi şi bebeluşi, vă aşteptăm cu mare drag! Participarea este gratuită!


Ultima actualizare :07.03.2018

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti