Institutul de Istorie "George Bariţiu".
Un veac de existenţă în slujba naţiunii române şi a cercetării ştiinţifice

Afis eveniment

  30 ianuarie 2020

Biblioteca Judeţeană Satu Mare se alătură iniţiativei Institutului de Istorie "George Bariţiu" al Academiei Române şi organizează joi, 30 ianuarie 2020, începând ora 12, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", prezentarea proiectului de solidaritate şi promovare Institutul de Istorie "George Bariţiu" la Centenar (1920-2020) Prezentarea istoriei, activităţilor şi realizărilor Institutului.
Această activitate se desfăşoară în contextul creat de împlinirea unui secol de existenţă a Institutului, cu preocupări orientate în a sluji interesele naţiunii române şi cercetarea ştiinţifică, şi se va desfăşura simultan în cel putin 100 de instituţii de învăţământ şi cultură din ţară (licee, universităţi, biblioteci, muzee, institute de cercetare, arhive, asociaţii profesionale, ONG-uri). Scopul declarat al acestei iniţiative este de a crea un val de energie pozitivă în întreaga ţară şi o puternică emoţie colectivă, precum şi de a spori vizibilitatea naţională a Institutului de Istorie "George Bariţiu".
La Satu Mare evenimentul va fi susţinut, prin prezentarea unui material PowerPoint, de către Marta Cordea şi Viorel Câmpean - ambii deţinători ai titlului ştiinţific de dr. ca urmare a absolvirii Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române şi a susţinerii tezelor de doctorat sub auspiciile Institutului de Istorie "George Bariţiu". Invitaţii celor doi cercetători sunt cadre didactice şi elevi de la Şcala Gimnazială "Avram Iancu", colegi bibliotecari şi membrii ai comunităţii sătmărene interesaţi de istoria şi activitatea prestigiosului Institut.

Despre desfăşurarea evenimentului


Ultima actualizare : 28.01.2020

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti