CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANÄ

Asociaţia Life Education for All şi Biblioteca Judeţeană Satu Mare lansează un apel umanitar

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituţie publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, susţine demersul Asociaţiei Life Education for All în efortul său de a dota cu audioteci saloanele şi spaţiile destinate activităţilor de relaxare din spitalele din România care tratează copii, prin intermediul proiectului "Sunet pentru sănătatea copiilor".
În acest sens, instituţia cărţii a decis să îşi manifeste susţinerea prin iniţierea unei campanii umanitare şi îi încurajează pe sătmărenii cu suflet mare să doneze documente audio-vizuale, CD-uri şi DVD-uri, care redau poveşti, muzică, ecranizări şi filme de animaţie, jocuri cu conţinut educativ, dar şi cărţi de citit, cărţi de colorat, hârtie colorată, creioane şi carioci, plastilină, jocuri logice, creative şi de socializare, hârtie creponată şi alte asemenea, toate destinate copiilor aflaţi în suferinţă. Este de preferat ca toate acestea să fie noi sau într-o stare foarte bună, din dorinţa de a oferi oportunitatea utilizării lor cât mai multor beneficiari şi într-o perioadă de timp convenabilă.
Donaţiile sătmărenilor vin să completeze efortul depus de către Asociaţia Life Education for All în direcţia achiziţionării aparaturii de redare a conţinutului stocat pe CD-uri sau DVD-uri. Până în prezent, mii de copii internaţi în nouă spitale din România au fost beneficiarii proiectului "Sunet pentru sănătatea copiilor", de această dată în calendarul de implementare fiind inclus Spitalul Judeţean Satu Mare şi cel din oraşul Tăşnad.
"Numeroşi medici şi specialişti în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor conexe au dovedit prin studii şi cercetări aprofundate faptul că audiţiile muzicale, vizionarea materialelor cu conţinut adecvat şi pozitiv, lectura ghidată, activităţile creative precum desenul, pictura ori cele rezultate din mânuirea plastilinei sau din însuşirea tehnicii origami, au efecte pozitive şi terapeutice asupra persoanelor aflate în dificultate ca rezultat al izolării cauzate de perioadele de spitalizare. Pornind de la o nevoie identificată în majoritatea spitalelor administrate din fonduri publice, şi anume aceea că în completarea metodelor terapeutice strict medicale nu există şi nu se aplică aceste tehnici şi metode, atât de simple şi relativ uşor de implementat, Asociaţia Life Education for All a decis să acorde, prin mijloace financiare proprii şi prin donaţii atrase, un real ajutor cadrelor medicale şi o şansă în plus în procesul de recuperare a copiilor internaţi. Am avut deschidere din partea autorităţilor şi a reprezentanţilor unităţilor spitaliceşti din Satu Mare şi din Tăşnad, astfel că, în acest moment, proiectul nostru capătă contur şi pentru copiii din judeţul Satu Mare.", este de părere Oana Mîndruţ, preşedintele asociaţiei.
"Nu suntem străini de activitatea şi proiectele întreprinse de Asociaţia Life Education for All. Implicarea acestei asociaţii în numeroase proiecte şi programe umanitare, atât de generoase şi atât de bine articulate, a determinat colectivul Bibliotecii Judeţene Satu Mare să răspundă cu "da!" provocării lansate de Oana Mândruţ în a susţine acest proiect, cu atât mai mult cu cât de această dată beneficiari vor fi copiii noştri, ai sătmărenilor. Este în puterea noastră să fim părtaşi la un gest umanitar, să mijlocim întâlnirea copiilor internaţi în spitale cu cartea, lectura, activităţile creative, muzica şi jocul. Mizăm pe generozitatea şi implicarea concetăţenilor noştri, animaţi fiind şi de numeroasele dovezi de susţinere pe care au manifestat-o şi în alte campanii umanitare.", declară conducerea Bibliotecii Judeţene Satu Mare.
Astfel, sătmărenii sunt invitaţi să doneze în perioada 23 ianuarie - 18 februarie 2018:
- CD-uri audio cu poveşti, muzică relaxantă sau clasică, cântece pentru copii;
- DVD-uri cu desene animate, filme pentru copii şi conţinut educaţional;
- cărti de citit sau colorat, plastilină, jocuri educative, puzzle-uri, hârtie colorată, hârtie creponată, creioane colorate, carioci şi alte asemenea.
pentru dotarea secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare şi a secţiei de pediatrie pentru bolnavi cronici din Tăşnad.
Donaţiile se primesc la sediul Bibliotecii Judeţene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08-17.
În februarie, cel de-al X-lea spital dotat va fi Spitalul Judeţean Satu Mare.
Sătmărenii pot contribui şi financiar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare pentru copiii internaţi, printr-o donaţie pe www.bursabinelui.ro pentru proiectul "Sunet pentru Sănătatea Copilului" sau în contul asociatiei Life Education for All-RO69btrlroncrt0268430201, deschis la Banca Transilvania Cluj.
Detalii despre Asociaţia Life Education for All găsiţi aici: http://www.lifeeducationforall.org/
Detalii despre proiectul Sunet pentru sănătatea copiilor găsiţi aici: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Sunet-pentru-Sanatatea-Copiilor

Ultima actualizare : 25.01.2018