Lectura fără frontiere - un nou proiect de încurajare a educaţiei,
prin carte

Afis eveniment

  5 octombrie 2019

Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi Colegiul Naţional "Ioan Slavici" Satu Mare organizează luni, 7 octombrie, cu începere de la ora 10, la Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr", activitatea "Lectura fără frontiere" pentru a marca Ziua Mondială a Educaţiei, Ziua Europeană a Limbilor şi Anul Cărţii în România.
Parte a unei întregi serii de proiecte propuse a se desfăşura în cadrul parteneriatului de colaborare dintre cele două instituţii în anul şcolar 2019-2020, activitatea este în măsură să încurajeze lectura în limba engleză şi limba franceză şi să promoveze fondul de documente tipărit în diferite limbi de circulaţie internaţională.
Alături de bibliotecari, vor fi prezenţi elevii din clasele a XII-a C şi D, profil filologie, îndrumaţi de doamnele prof. Ioana Văsuţ şi Ramona Vagner.
Începând cu 1994, la iniţiativa UNESCO, se serbează Ziua Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii şi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea şi asupra salariilor mici ale acestora. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers' Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. Consacrată personalului didactic, celor care fac educaţia - educatori, învăţători, profesori - în România această zi este menţionată drept Ziua Mondială a Educaţiei, în semn de recunoaştere a contribuţiei esenţiale pe care o au cadrele didactice la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. Dascălii joacă, de asemenea, un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale.
Transmitem urări şi gânduri de aleasă preţuire tuturor cadrelor didactice din judeţul Satu Mare!


Ultima actualizare : 03.10.2019

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti