Evenimentul cultural Anul editorial sătmărean, la cea de-a XXI-a ediţie

Afis eveniment

Anul editorial sătmărean, ediţia a XXI-a

  10 martie 2020

Biblioteca Judeţeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Satu Mare şi cu susţinerea unor sponsori inimoşi, organizează cea de a XXI-a ediţie a evenimentului Anul editorial sătmărean.
Manifestarea culturală se va derula marţi, 10 martie 2020, cu începere de la ora 14, în Sala de lectură "Gheorghe Bulgăr" a Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Deschiderea oficială va fi însoţită de expoziţia de prezentare a publicaţiilor apărute în cursul anului 2019, urmată de festivitatea de decernare a diplomelor pentru cele mai reuşite lucrări sub aspect literar şi ştiinţific, dar şi pentru contribuţia originală la dezvoltarea culturii, educaţiei şi societăţii.
Producţia editorială sătmăreană a anului 2018 însumează 150 de documente, repartizate astfel: 111 cărţi tipărite, 38 de publicaţii periodice şi un document audio-vizual.
"Consider organizarea acestei manifestări culturale ca fiind obligaţia morală a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, ca promotor de prim rang al culturii locale scrise şi sunt în măsură să apreciez faptul că pe parcursul celor 20 de ediţii de până acum instituţia cărţii şi-a îndeplinit onorabil această misiune. Am convingerea că şi prezenta ediţie rămâne radiografia fidelă a activităţii editoriale sătmărene şi reprezintă recunoaşterea publică a valorii creatorilor din judeţul Satu Mare. Este un bun prilej pentru mine, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, să le adresez felicitări tuturor celor care şi-au adus contribuţia la creşterea zestrei culturale a judeţului nostru şi să-i asigur de faptul că susţinerea materială şi financiară a actului cultural şi a iniţiativelor editoriale va rămâne o preocupare constantă a instituţiei pe care o reprezint.", a declarat Pataki Csaba, Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.
Cu prilejul fiecărei ediţii a acestui eveniment, Biblioteca Judeţeană Satu Mare editează Catalogul bibliografic Anul editorial sătmărean, publicaţie informativă ce cuprinde scrierile autorilor sătmăreni, oferind în acelaşi timp şi o radiografie a activităţii editoriale şi publicistice din întreg judeţul. Catalogul bibliografic este şi un bun mesager al cuvântului scris, contribuind la promovarea culturii sătmărene şi la integrarea ei în circuitul naţional de valori.
"Fiecare ediţie în parte a fost prilej de sărbătoare, prilej de a fi părtaşi la bucuria scriitorilor, creatorilor şi editorilor sătmăreni, de a le transmite felicitări pentu efortul lor creator şi de a rosti mesaje de susţinere în proiectele viitoare. Noi, bibliotecari şi directori, am cuantificat, prin cataloagele bibliografice şi expoziţiile de prezentare, roadele unor eforturi imense şi astfel credem că am contribuit la valorizarea cuvântului scris. Însă cei care oferă cititorilor emoţia şi lumina cunoaşterii, sunt scriitorii şi editorii.", este de părere Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Judeţene Satu Mare.
La eveniment sunt aşteptaţi oaspeţi de seamă, oficialităţile judeţului şi ale municipiului, manageri şi directori de instituţii, parteneri şi colaboratori, scriitori, editori, jurnalişti şi bibliotecari, întreaga comunitate culturală sătmăreană.
Iniţiatorii şi organizatorii Anului editorial sătmărean transmit calde mulţumiri sponsorilor evenimentului: Compania Zollner, Cramele Răteşti şi ATC Creativ & Unic.


Ultima actualizare :05.03.2020

Biblioteca pe Facebook

Biblioteca pe Flickr

Unde ne găseşti