CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Cartea, cel mai inspirat cadou pentru doamnele şi domnişoarele pasionate de lectură

Filiala Nr. 1 a Bibliotecii Judeţene Satu Mare organizează marţi, 7 martie, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, o acţiune de încurajare a cititului şi de promovare a serviciilor bibliotecii publice în rândul doamnelor şi domnişoarelor din Cartierul Micro 16.
Acţiunea gândită de cele două doamne bibliotecare, Natalia Răceanu şi Maria Rusu, se va materializa prin a oferi câte o carte în dar tuturor persoanelor de gen feminin care trec pragul filialei, gest însoţit de ghiocei, florile care vestesc primăvara.
Cărţile oferite în dar provin din donaţii de la persoane fizice care utilizează serviciile filialei, sunt într-o stare foarte bună de conservare, fiind, în general, romane de dragoste din literatura engleză şi americană, în ediţii recente. Parte din aceste donaţii au fost reţinute în vederea dezvoltării colecţiilor bibliotecii cu titluri care nu se regăsesc pe rafturi.
"Sperăm ca demersul nostru să reprezinte o surpriză plăcută pentru cititoarele care frecventează Filiala nr. 1, să lectureze cu mare plăcere cărţile oferite în dar şi să se alăture nouă, bibliotecarilor, în stăruinţa cu care promovăm cititul şi biblioteca, mai cu seamă în rândul copiilor şi tinerilor", sunt de părere cele două doamne bibliotecare.
Filiala nr. 1 a Bibliotecii Judeţene Satu Mare funcţionează la parterul imobilului situat pe Strada Brânduşa, nr. 17. Cu un fond de peste 22.000 de publicaţii aparţinând tuturor domeniilor cunoaşterii, acest punct de servicii şi-a făcut simţită prezenţa în comunitatea pe care o deserveşte prin numeroase proiecte şi acţiuni culturale, derulate în parteneriat cu unităţile de învăţământ din zonă, dar şi prin acţiunile caritabile derulate la finele anului trecut.

Ultima actualizare : 06.03.2017