CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului,
marcată la Biblioteca Judeţeană Satu Mare

Biblioteca Judeţeană Satu Mare organizează în zilele de 30 şi 31 mai 2017 o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Ocrotirii Copilului, reunite sub genericul "Zâmbete pentru Planeta Copilăriei".
Astfel, marţi, 30 mai, la ora 11, Filiala nr. 1, situată în Cartierul Micro 16, pe Strada Brânduşa nr. 17, va facilita elevilor din clasa I B de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", întâlnirea cu personaje din cele mai îndrăgite basme şi poveşti, printr-o activitate interactivă, animată de către bibliotecara Maria Rusu.
Ziua de miercuri, 31 mai, cu începere de la ora 10, îi va aduce în spaţiul Filialei nr. 1 pe elevii clasei I A de la Şcoala Gimnazială "Bălcescu-Petöfi", pentru a participa la un atelier creativ şi de lectură. În acest caz, micii cititori vor realiza desene, având ca surse de inspiraţie lecturile lor preferate. Desenele realizate de către copii se vor constitui într-o mică expoziţie care va aduce un plus de culoare în spaţiul filialei.
Tot miercuri, 31 mai, cu începere de la ora 11, la sediul central al instituţiei, în Sala multimedia, se va pune în scenă o piesă de teatru de păpuşi şi marionete, dramatizare după povestea "Peştele curcubeu", semnată de îndrăgitul scriitor elveţian Marcus Pfister. Personajele poveştii dramatizate vor prinde viaţă prin implicarea bibliotecarelor Bianca Ciceo, Raluca Istrate, Mihaela Ungureanu, Rodica Toduţ, Veres Erzsebet şi Liliana Costea. În sală vor fi prezenţi elevi din clasele primare de la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncoveanu".
Sponsorul evenimentelor este Fabrica de ciocolată din Odoreu, "Mueller & Prietenii". Conducerea şi colectivul Bibliotecii Judeţene Satu Mare îi adresează sponsorului mulţumiri pentru generozitate.

Ultima actualizare : 29.05.2017