CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ


1 Decembrie, Ziua tuturor românilor
Activităţi dedicate Zilei Naţionale a României

- 29 noiembrie 2011 -

Activităţile s-au desfăşurat în Sala de lectură Gheorghe Bulgăr şi au debutat cu un discurs rostit de dl. Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene Satu Mare şi cu mesaje de salut din partea invitaţilor.

Despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie 1918 pentru români a vorbit Constantinescu Raluca, şef birou la Secţia de împrumut pentru adulţi, iar informaţii despre ziua de 1 Decembrie 1918 pe plaiuri sătmărene au fost oferite de către Marta Cordea, expert în carte veche şi Viorel Câmpean, doctorand în istorie.

 

 


Au fost prezenţi la lecţia de istorie pregătită de Biblioteca Judeţeană Satu Mare elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi de la Colegiul Naţional Ioan Slavici.1 Decembrie, Ziua Naţională a României, este pentru noi toţi, un moment de bucurie şi de sărbătoare, este ziua în care trăim cu maximă intensitate sentimentul de mândrie naţională, de apartenenţă la un popor, o ţară şi o naţiune cu o istorie zbuciumată şi uneori nedreaptă.
Dar nu trebuie să uităm faptul că, bucuria noastră izvorăşte din suferinţele şi jertfele înaintaşilor noştri. Avem datoria morală să organizăm astfel de evenimente în bibliotecă şi, prin intermediul lor, să transmitem generaţiilor tinere informaţii şi cunoştinţe care să-i determine să-şi iubească mai mult istoria şi neamul, să apeleze la serviciile şi colecţiile noastre pentru a cerceta trecutul. Nu putem înţelege evenimentele prezente dacă nu ne cunoaştem îndeajuns de bine istoria.

a declarat dl. Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

 

 

Website counter

Ultima actualizare : 07.12.2011